Bad Tales (2020)

  • Regi: Damiano D'Innocenzo, Fabio D'Innocenzo
  • Drama
  • 1t 38min
  • English

En beksvart fabel om arv, miljø og dystre fremtidsprognoser i dagens Europa

Under en varm, klam og trykkende sommer i en av Romas forsteder møter vi fire barn som vokser opp i dysfunksjonelle familier: Viola som alltid går med parykk for å skjule at hun har blitt skamklipt av naboene, skoleflinke Alessia og Dennis som aldri makter å blidgjøre sine selvopptatte foreldre, og den bleke, innesluttede Geremia, som aldri sier et ord, men bare nikker og smiler mens faren prater i vei. De lærde strides om hvorvidt det er arv eller miljø som er mest avgjørende for menneskers skjebne, men i den beksvarte dramakomedien BAD TALES er svaret klokkeklart: Det er foreldrenes skyld!

BAD TALES er skrevet og regissert av Fabio og Damiano D’Innocenzo, som for BIFF-publikummet er best kjent som manusforfattere på Matteo Garrones DOGMAN (BIFF 2018). Her finner vi den samme stiliserte estetikken og den trykkende, faretruende atmosfæren, men kritikere har også trukket paralleller til så vidt forskjellige kunstnere som Kurt Vonnegut og Ulrich Seidl. Dette er en burlesk fabel om arv, miljø og dystre fremtidsprognoser i dagens Europa, fortalt av en av Italias fremste regiduoer.

English

BAD TALES follows four children on the cusp of puberty and their dysfunctional families in a suburb on the outskirts of Rome during a particularly hot and muggy summer in which bombs are made and poisons concocted. Together, these scenes of awkward kids and self-centered, unreliable parents paint a bleak yet darkly comic view of how humans and societies are formed by nature and nurture. With their stylish and burlesque second feature, brothers Fabio and Damiano D’Innocenzo cement their status as one of Europe’s most exciting directing duos.

Språk

Italian

Undertekster

English