Tilgjengelighetslenker

Bjørnøya

1t 22min Documentary 2014

Et naturkick du aldri har opplevd maken til!

Inge, Markus og Håkon er tre brødre som drømmer om å dra til Bjørnøya for å surfe. Sysselmannen på Svalbard er skeptisk og mener at faren for at liv fort kan gå tapt er for stor. Etter år med overveielser får de til sist være med postbåten, som setter dem av på denne forblåste utposten av det norske kongeriket. Men den perfekte surfebølgen lar vente på seg, og i mellomtiden utforsker de mulighetene for å bedrive annen form for ekstremsport. Landskapet blir deres lekegrind, og paragliding og snøbrettkjøring fyller dagene. Og til slutt kommer bølgene de har ventet på!

Med små kameraer festet til kroppen skaper brødrene en autentisk og intim opplevelse av deres eventyr i lufta, på vannet og ned langs fjellsidene. Mot slutten av reisen opplever yngstebror Håkon sitt livs mareritt, som blir inngående dokumentert mens han snakker til kamera og prøver å holde roen. Som tilskuer forstår man umiddelbart hva de tre har vært ute etter hele veien – å leve i ett med elementene, i en tilstand hvor tiden nærmest opphører. Aldri har vi sett en film formidle andrenalinkick på denne måten – BJØRNØYA vil gjøre rent bord og vinne mange priser på festivaler verden over!

English

Three brothers set out on a very special trip together. Motivated by the classic surfer’s relentless quest for the perfect wave, they travel to the remote Norwegian island of Bjørnøya. Lugging a surfboard, snowboard, paraglider and various other equipment they transform the challenging nature of Bjørnøya into their own playground. The brothers find their ice-cold waves and precipitous slopes, and we get the chance to join in on the excitement of shredding arctic snow and cruising the ice-cold waves.

Director

Inge Wegge

Producer

Anders Graham

Cinematographer

Inge Wegge

Språk

Norwegian

Undertekster

English

Land

Norway

Distributører

Lofoten Film Collective