Bugs
Larver til lunsj
Innen år 2050 vil det være over 9 milliarder mennesker på jorden, og FN estimerer at matproduksjonen må øke med 70 % for å kunne mette alle. Som en følge av dette anbefaler de satsing på spiselige insekter for å bekjempe sult i verden. Kokker og gastronomer hyller smaken, miljøvernere bærekraftigheten og helseforskere næringsinnholdet. Det snakkes om den nye supermaten. Så hvorfor har folk flest i Vesten likevel store motforestillinger mot å la insekter få en plass på middagstallerkenen?
I tre år har forsker Josh Evans, sammen med de velrenommerte kokkene Ben Reade og Roberto Flore fra København-baserte og Noma-initierte Nordic Food Lab, reist verden rundt for å lære av de to milliarder menneskene som allerede spiser insekter. Vi får følge med på deres samtaler og opplevelser i naturen, på forskningslaben, gårdsbesøk og internasjonale konferanser. På veien forsøker de å overbevise oss om at insekter kan være en delikatesse ved å smake seg frem og tilberede retter som gresshoppe-ravioli, gelato av larveost og bie-ceviche.
English:
Larvae for lunch
By the year 2050 there will be over 9 billion people on the earth, and the UN estimates that food production must increase by 70% in order to feed everyone. As a result, the UN recommends edible insects as an important resource in combatting world hunger. Chefs celebrate the flavor, environmentalists the low ecological impact and health researchers the nutritional content but in the West, bugs are still a hard sell. In this documentary we follow two renowned chefs as they travel the world in search of insect delicacies and sustainable food traditions.
Medvirkende
Director
Språk
English
Undertekster
English
Land
Denmark, France, Netherlands, Germany
Distributører
Autlook