Tilgjengelighetslenker

Current Sea

1t 27min Documentary 2020

En actionfylt dokumentar om hvordan bekjempe miljøsyndere på fremragende aktivistnivå

Det er lovløse tilstander i fiskerinæringen i Kambodsja: På grunn av overfiske er havområdene i den kambodsjanske delen av Thailand-bukta nærmest tomme for fisk. Det som gjør saken ekstra tragisk, er at denne rovdriften på naturressursene ikke engang kommer innbyggerne til gode – det er nemlig vietnamesiske fiskere som stikker av med mesteparten av fisken. I CURRENT SEA følger vi journalisten Matt Blomberg og miljøvernaktivisten Paul Ferber i deres kamp for å gjenopprette den økologiske balansen. For når politiet ikke gjør noe for å stoppe de kriminelle, ser de ingen andre alternativer enn å ta saken i egne hender.

Filmens tittel spiller på ‘currency’, det engelske ordet for valuta. Det er nemlig penger det handler om når mennesker raserer økosystemer og utrydder dyrearter. I denne dramatiske dokumentar-thrilleren får vi oppleve menneskelig grådighet og hensynsløshet på nært hold, når hovedpersonene gang på gang havner i konfrontasjon med fiskerne. CURRENT SEA er en actionfylt og aktivistisk dokumentar fra et av verdens farligste land for journalister som dekker miljøproblemer.

English

Due to extensive overfishing by Vietnamese fishermen, there is almost no fish left along the coast of Cambodia. Frustrated by the authorities’ lack of action, investigative journalist Matt Blomberg and environmental activist Paul Ferber take the matter of protecting the ecological balance into their own hands. In this action-packed film, we follow them as they attempt to protect a maritime conservation zone by confronting the criminal fishermen at sea. CURRENT SEA is a documentary thriller in the vein of SEA OF SHADOWS (BIFF 2019).

Medvirkende

Matt Blomberg, Paul Ferber

Språk

English

Land

United States, Malaysia, Cambodia

Bonusinnhold

Introduksjon av regissør Christopher Smith