DAU. Natasha (2020)

  • Drama
  • 2t 25min

TILGJENGELIG FRA 12. OKTOBER

En orwellsk fabel om ondskapens banalitet og et glimt av et av vår tids største kunstprosjekter

Natasja og Olga jobber i kantinen på et hemmelig sovjetisk forskningsinstitutt. Blant forskerne finner vi en gjestende fransk vitenskapsmann, som er involvert i et mystisk prosjekt for å øke produktiviteten på arbeidsplassen. Etter at Natasja og franskmannen innleder en affære, får hun KGB på nakken – med drastiske, dehumaniserende konsekvenser.

DAU. NATASHA er en del av regissør Ilja Krsjanovskijs monumentale multimediaprosjekt DAU, som har pågått siden 2006, og som har som mål å gjenskape det psykologiske klimaet fra Stalin-tiden ved hjelp av installasjonskunst, teater, film og rollespill. NATASHA er en av et dusin filmer som er blitt produsert som en del av prosjektet, og den første som blir vist som et frittstående verk. Dette er en mørk og stemningsfull studie av ondskapens banalitet og den giftige paranoiaen som gjennomsyrer totalitære regimer, med usimulerte sexscener og brutal vold. Det er, med andre ord, ikke en film for alle, men tilhengere av avantgardistisk filmkunst og HBO-serien «Tsjernobyl» bør kjenne sin besøkelsestid.

English

Natasha and Olga work in the canteen of a secret Soviet research institute. When Natasha has an affair with a visiting French scientist, she is subjected to a brutal interrogation by the KGB. DAU. NATASHA is a part of Ilya Khrzhanovskiy’s monumental multimedia project DAU, which aims to recreate the totalitarian mindset of the Stalinist era by means of installation art, immersive theater and films which blur the line between fiction and documentary. This atmospheric study of the banality of evil is avant-garde filmmaking of the highest order.

Språk

Russian, Ukrainian, English

Undertekster

English