Tilgjengelighetslenker

Den franske forbindelsen

2t 15min Action, Crime, Thriller 2014

Brennpunkt Marseille

William Friedkins THE FRENCH CONNECTION er en av 70-tallets viktigste filmer, og har vært en sentral inspirasjonskilde for filmskapere helt siden premieren i 1971. Og med DEN FRANSKE FORBINDELSEN har den franske regissøren Cédric Jimenez laget en stilistisk og tematisk oppfølger til Friedkins klassiker. Som THE FRENCH CONNECTION handler DEN FRANSKE FORBINDELSEN om herointrafikk på tvers av Atlanterhavet. Denne gangen er det Marseille og ikke New York som står i fokus - slik tilfellet også var med oppfølgeren FRENCH CONNECTION II av John Frankenheimer fra 1975.

Filmen er basert på den sanne historien om politidommeren Pierre Michel som tok opp kampen med en mektig og hensynsløs narkoliga – til tross for det faktum at så å si samtlige av hans kolleger var korrupte. Med et intenst og kinetisk filmspråk som viderefører grepene fra Friedkins film har Jimenez laget en stilsikker og medrivende actionthriller som preges av upåklagelig tidskoloritt og en ypperlig innsats fra Jean Dujardin i hovedrollen. DEN FRANSKE FORBINDELSEN er et sjeldent tilfelle av en film som plukker opp stafettpinnen etter en filmhistorisk milepæl – og lykkes.

English

William Friedkin’s THE FRENCH CONNECTION is one of the most influential films of the 70s, and with THE CONNECTION French director Cédric Jimenez has made a stylistic and thematic sequel. Shifting focus from New York to Marseille, Jimenez’s film is based on the true story of police magistrate Pierre Michel who took on a network of ruthless and powerful drug traffickers. THE CONNECTION is a rare case of a director who decides to go toe-to-toe with a certified classic and succeeds in creating something new and exciting.

Director

Cédric Jimenez

Språk

French, Italian, English

Undertekster

Norwegian

Land

France, Belgium

Distributører

Another World Entertainment