Tilgjengelighetslenker

Into My Name

1t 34min Documentary 2022

I INTO MY NAME møter vi de fire italienske transmennene Nic, Leo, Andrea og Raff, og får et innblikk i deres tanker om kjønn og hvilken rolle samfunnets snevre definisjoner og kategorier har spilt i å forme livene deres. Utgangspunktet for filmen er en podkast der de fire snakker åpent om sine erfaringer og synspunkter. Parallelt med dette får vi et innblikk i livene deres i dag, og de små og store praktiske problemene som transpersoner må forholde seg til etter å ha gjennomgått kjønnsbekreftende behandling.

INTO MY NAME gjør ingen forsøk på å servere publikum fasitsvar om hvordan det er å være trans. Snarere er filmen et flerstemt flettverk av fortellinger og erfaringer som utgjør en motvekt til den kategoriske tenkningen rundt kjønn som dominerer i både det italienske og det norske samfunnet. Resultatet er en følsom og dypt humanistisk film som gjennomsyres av et ektefølt ønske om å se og forstå fremfor å definere, signert regissør Nicolò Bassetti og produsent Elliot Page.

English: Nic, Leo, Andrea and Raff are four trans men with different stories and experiences. In this intimate and thoughtful documentary, they share their thoughts about the role gender has played in their lives. Nuanced and open-hearted, INTO MY NAME is not an attempt to define the trans experience, but rather an effort to counteract the categorical thinking that dominates society’s view of gender today. The result is a thoughtful, humanist documentary about four unique individuals, from director Nicolò Bassetti and producer Elliot Page.

Producer

Elliot Page

Director

Nicolò Bassetti

Språk

Italian

Undertekster

English

Land

Italy