Mayor (2020)

  • Regi: David Osit
  • Documentary
  • 1t 29min
  • English

En morsom, skarp og sjarmerende dokumentar som vil gi deg et nytt syn på Palestina

På Vestbredden, ti kilometer nord for Jerusalem, ligger Palestinas de facto hovedstad Ramallah. Med sine 35 000 innbyggere er ikke Ramallah noen storby, men ikke desto mindre har den en sentral rolle i Midtøstens komplekse politiske spill. I MAYOR følger vi borgermester Musa Hadid i det daglige arbeidet med å drifte og utvikle en by som dels er fredet og dels er en krigssone. Hans langsiktige mål er et fritt Palestina, men først må den kristne sivilingeniøren finne penger til nye fortau og planlegge årets julefeiring.

MAYOR er en morsom, skarp og sjarmerende film som vil få deg til å se på Palestina med nye øyne. Ledet an av den vittige og karismatiske Hadid blir vi tatt med inn i en kontrastfylt hverdag preget av et yrende urbant kulturliv og offensiv turistmarkedsføring på den ene siden, og kvelende israelsk okkupasjon og et frustrerende internasjonalt byråkrati på den andre. Dette er kort og godt en liten juvel av en dokumentar, som tegner et forfriskende annerledes – men ikke desto mindre sannferdig – bilde av Palestina og Midtøsten.

English

MAYOR treats the audience to a vision of Palestine rarely seen in neither the news nor documentaries. As we follow the day-to-day work of Ramallah’s charismatic mayor Musa Hadid, we are invited into a world of contrasts. On one hand we have the Israeli occupation and the inscrutable world of international bureaucracy, on the other we have a bustling secular city thriving despite all odds. Smart, witty and surprisingly easy to relate to, this charming documentary will change how you think about Palestine and the Middle East.

Medvirkende

Musa Hadid

Director

David Osit

Språk

Arabic, English

Undertekster

English