Tilgjengelighetslenker

Meet the Fokkens

1t 17min Documentary 2012

Sisters are doing it for themselves

Louise og Martine Fokkens er 70 år gamle eneggede tvillinger. De har jobbet som prostituerte i Red Light-distriktet i Amsterdam i femti år. I løpet av sine lange og strålende karrierer har de frigjort seg fra halliker, drevet sitt eget bordell og vært sentrale aktører i etableringen av den første fagorganisasjonen for prostituerte. På tross av at de er uatskillelige har Louise bestemt seg for å gi seg med prostitusjon, mens Martine, som trenger pengene, vil fortsette. Louise må tilpasse seg sitt nye liv uten sexarbeid, og Martine må tilpasse seg en sexindustri som har endret seg, hvor de gamle verdiene ikke gjelder lenger.

Som de sier i filmen: «I gamle dager fikk jentene tilsnakk av politiet om de viste for mye legg, i dag langer jentene kokain fra båsene sine.» Søstrene Fokkens har mange gode historier på lager. Noen er skremmende, men for det meste husker de tilbake på kundene sine med varme. MEET THE FOKKENS er en sniktitt bak gardinen hos to damer som har vært med på det meste og samtidig en kritikk av det moderne nederlandske samfunnet.

English:

Sisters are doing it for themselves

Louise and Martine Fokkens are 70-year-old identical twins. For fifty years they have worked as prostitutes in Amsterdam’s infamous Red Light District. In their long and illustrious careers, they helped establish the first trade union for prostitutes, freed themselves from their pimps and ran their own brothel. Louise is retiring from sex work and is adjusting to a new life, while Martine carries on. MEET THE FOKKENS is a sneek behind the curtain of these two amazing women.

Director

Rob Schröder

Språk

Dutch

Undertekster

English

Land

Netherlands

Distributører

Autlook