Tilgjengelighetslenker

Middelhavet

1t 50min Drama 2015

Akutt aktuelt og intenst spennende om flukten over Middelhavet

I 2015 går det knapt en dag uten at mediene forteller om mennesker som med livet som innsats forsøker å ta seg til Europa ved å krysse Middelhavet i overfylte og lite sjødyktige fartøy, og det er lite som tyder på at flyktningestrømmen vil avta med det første. Den på alle måter dagsaktuelle MIDDELHAVET er fortellingen om Ayiva og Abas, to menn fra Burkina Faso som er på vei til Europa for å skape seg et bedre liv for seg selv og sine familier. Etter en lang og strabasiøs ferd ender de to opp i Italia hvor de får jobb som appelsinplukkere, men selv om reisen har kostet dem både blod, svette og tårer, er det ingen som har forberedt dem på holdningene som møter dem i det nye landet.

MIDDELHAVET er en film som gir de tragiske – og for mange europeere skremmende – nyhetsreportasjene om flyktningestrømmen fra Afrika og Midtøsten et menneskelig ansikt. Takket være dokumentarisk fotoarbeid og regissør Jonas Carpignanos unike talent for å finne dramatisk nerve i selv de enkleste scener, er dette et velskrevet og velspilt drama som skildrer et deprimerende relevant stykke moderne europeisk virkelighet.

English

With every passing day the media brings new stories of people from Africa and the Middle East who with considerable risk to their own life cross the Mediterranean in search of a better life in Europe. Ayiva and Abas make their way from their native Burkina Faso to Italy where they eventually get a job picking fruit. However, nothing has prepared them for the attitudes they meet in Europe. Putting a human face on the vast stream of migrants across the Mediterranean, MEDITERRANEA is a delicately directed and depressingly relevant drama.

Director

Jonas Carpignano

Språk

French, Italian, English, Arabic

Undertekster

Norwegian

Land

United States, Italy