Mogul Mowgli (2020)

  • Drama
  • 1t 30min

En av årets friskeste og mest fengende filmer

Den britiske rapperen Zed har slått gjennom i New York, og mens han forbereder seg til USA-turneen som er ventet å bli hans store kommersielle gjennombrudd, foreslår kjæresten hans at han skal besøke foreldrene sine hjemme i London. Han har ikke har sett familien på to år, og velkomsten i det gamle nabolaget er alt annet enn hjertelig. Zed har bare lyst til å komme seg tilbake til New York, men når han plutselig rammes av en mystisk sykdom, blir han tvunget til å ta et oppgjør med seg selv, sin bakgrunn og sin kulturarv.

Riz Ahmed er ikke bare en dyktig og karismatisk skuespiller, han er også en erfaren musiker og rapper, og i MOGUL MOWGLI – som han også har vært med å skrive og produsere – viser han frem samtlige av sine talenter. Resultatet er en personlig, hallusinatorisk og særdeles medrivende film om identitet i en globalisert verden, full av fengende musikk og noen av de beste raptekstene som noensinne har blitt skrevet for det store lerretet. Dette er kort og godt en av de friskeste og kuleste filmene du kan se på kino i år.

English

When a British rapper on the verge of his American breakthrough is hospitalized while visiting his parents in London, he is forced to confront his own ideas of identity, history and heritage. This hallucinatory experience takes him to new and revelatory places – both personally and musically. Featuring the multiple talents of actor, rapper, screenwriter and producer Riz Ahmed, MOGUL MOWGLI is a remarkably fresh and engaging film filled with catchy music and some of the best rap lyrics ever written for the big screen.

Medvirkende

Riz Ahmed, Aiysha Hart

Director

Bassam Tariq

Språk

English, Urdu

Undertekster

English