Tilgjengelighetslenker

Nemesis

2t 12min Documentary 2020

En kontemplativ dokumentar om byplanlegging og arkitekturvandalisme med gravemaskiner i hovedrollene

Er du interessert i byplanlegging? Liker du å se bygninger bli ødelagt? Er du en av dem som stopper opp på gaten for å se på veiarbeid? I så fall er NEMESIS filmen for deg. Over en syvårsperiode har Thomas Imbach filmet rivingen av en togstasjon i Zürich og den påfølgende konstruksjonen av et fengsel og en politistasjon – en prosess han omtaler som arkitekturvandalisme. Dette er imidlertid ikke bare en film om bygninger, men også om tomme byrom, og gjennom Imbachs kamera får vi se hvordan plassen som opprinnelig rommet togstasjonen blir åsted for graffiti, matfestivaler og politiøvelser av ulike slag.

NEMESIS er filmet fra Imbachs leilighet, og nærheten til tematikken kommer til uttrykk gjennom personlige refleksjoner og anekdoter. Når byggingen av fengselet starter, utvider filmen sitt perspektiv fra bygninger og byplanlegging til lover og statlig politikk, i en kritikk av myndighetenes behandling av innvandrere. Dette er en utradisjonell og tankevekkende dokumentar om arkitektur, tomrom, byplanlegging – og om hvordan politikk og lover nedfelles i bygningsmasse.

English

A contemplative documentary about urban planning and architectural vandalism starring excavators

Shot through the window of director Thomas Imbach’s Zürich apartment, NEMESIS documents the demolition of a train station, and the subsequent construction of a prison and police station, over a period of seven years. Focusing not only on the buildings, but also the space they occupy, Imbach presents a critical perspective on the use of architecture and urban planning as tools of politics and power. The result is a highly original and thought-provoking documentary, filled with interesting insights and personal anecdotes.

Director

Thomas Imbach

Språk

English, German

Undertekster

English

Land

Switzerland