Radiokameratane (2020)

  • Documentary
  • 1t 8min

En feelgood-dokumentar om lokalmedier, stahet og FM-radio

I 2011 foretok Stortinget den besynderlige beslutningen om å slukke det riksdekkende FM-nettet, og i 2017 ble alle nasjonale sendinger og størstedelen av kommersiell lokalradio flyttet over på DAB. Den Volda og Fosnavåg-baserte Bygderadio Vest er imidlertid ikke overbevist om at fremtiden er digital, og i denne sjarmerende dokumentarfilmen følger vi redaktør Paul, programleder Olav, quizkongen Øystein og de andre ildsjelene i arbeidet med den daglige driften av stasjonen. De standhaftige herremennene er fullt klar over at de kjemper mot strømmen og den teknologiske utviklingen, men det betyr ikke at fremtiden ikke er lys for Bygderadio Vest!

RADIOKAMERATANE er lun, munter og inkluderende – akkurat som en god lokalradiosending. Filmen kommer med god og berettiget kritikk av norsk mediepolitikk, men først og fremst er den en varm og humoristisk skildring av ildsjelene som får Bygderadio Vest til å gå rundt. Dette er en feelgood-dokumentar som kan få noen og enhver til å finne frem det gamle radioapparatet og peke antennen mot Volda.

English

In 2011, the Norwegian parliament voted to turn off the national FM radio grid, and in 2017 all national broadcasts and most commercial local radio were moved to the DAB format. In this charming documentary, we follow the day-to-day operations of the small local station Bygderadio Vest in Volda and Fosnavåg, as they continue their broadcasts over the FM band. THE RADIO GUYS is a warm, comical and very Norwegian film about a group of dedicated older men heroically struggling against technological innovation.

Medvirkende

Olav, Paul Sundnes

Språk

Norwegian

Undertekster

English

Relaterte filmer

BIFF-TV - INTERVJU - RADIOKAMERATENE (2020)
  • BIFF-TV
  • 3min