Tilgjengelighetslenker

The September Issue

1t 30min Documentary 2009

Dypdykk i overflatenes verden

Det er 2007 og redaktør Anna Wintour – moteverdenens ukronede isdronning – leder sitt hoff frem mot årets største begivenhet: septemberutgaven av “Vogue”. Og det er ikke så rent lite som skal gjøres; magasinet var det største noensinne, veide halvannet kilo og solgte i 13 millioner eksemplarer. I THE SEPTEMBER ISSUE følger vi skapelsen av denne milepælen innenifra, og får dermed et sjeldent innblikk bak fasaden på en av moteverdenens tyngst befestede bastioner.

Anna Wintours status i moteverdenen kan kanskje best forstås ved å se på den mytologiseringen hun har blitt gjenstand for i sin samtid: David Frankels THE DEVIL WEARS PRADA var i virkeligheten lite annet enn en dårlig forkledt skildring av karikaturen Wintour. Og selv om Frankel nok overdrev Wintours ondskap en smule, er det ikke tvil om at vi har å gjøre med et særdeles strengt, mektig og bestemt kvinnemenneske. THE SEPTEMBER ISSUE er et must for alle moteinteresserte, men også for de av oss som ikke abonnerer på “Vogue” er den et fascinerende innblikk i en verden de færreste av oss noensinne vil få oppleve i egen person.

ENGSLIH

Behind the facade in the world of surface

It’s 2007 and the uncrowned ice queen of the fashion world, Anna Wintour, is marching her army of editors, stylists, photographers and assistants towards the high point of the fashion season – the September issue of “Vogue”. R.J. Cutlers fly-on-the-wall documentary lets us into a world of pure surface and lets us witness the long and complicated process of creating the images which serves as inspiration for a world of fashionistas. THE SEPTEMBER ISSUE is a fascinating glimpse of a world few of us will ever know.

Medvirkende

Anna Wintour

Director

R.J. Cutler

Språk

English

Undertekster

Norwegian

Land

USA