Tilgjengelighetslenker

Transporteringsdans

55min Documentary 2019

Sprell som om du blir spist av en isbjørn!

Martin Slaatto er utdannet danser og skuespiller fra London og Oslo, og arbeider med å løfte frem dansen i hverdagen og gjøre mennesker mer bevisst sine egne bevegelser. Til dette formål har han utviklet en kortstokk der hvert kort utfordrer et bevegelsesmønster stivnet av hverdagen, og i TRANSPORTERINGSDANS tar han publikum med på en reise gjennom liv og alderdom som minner oss om at all bevegelse er en dans. Martins filosofi om gjøre det hele til en forestilling som hyller bevegelsen og livet gjør denne dokumentaren til en poetisk og humoristisk skildring av det å bevege seg framover som menneske og kunstner.

TRANSPORTERINGSDANS er en morsom og hjertevarm film om bevegelse og familierelasjoner, som fanger den unike medmenneskeligheten dansen skaper. Gjennom observerende kameraføring får publikum innblikk i omsorg, glede og kjærlighet, i en familie hvor alle generasjoner er i bevegelse. På denne måten viser filmen at dans er mer enn scenekunst – det er en grunnleggende del av det å være menneske.

English

The funny and heartwarming TRANSPORTATION DANCE is a film about movement and family relations, and how dance creates compassion. Dancer and actor Martin Slaatto has devoted his career to making people more aware and playful in their everyday movements, and has created a special deck of cards where each card is designed to challenge our movements in unique ways. Documenting Slaatto’s work, his conversations with his mother and her evocative diary reflections on aging, the documentary shows us how dance is a fundamental part of being human.

Medvirkende

Martin Slaatto

Director

Line Lyngstadaas

Språk

Norwegian

Undertekster

English

Land

Norway