Tilgjengelighetslenker

Us Kids

1t 38min Documentary 2020

En inspirerende film om kampen for rettigheten til å ikke bli skutt på skolen

I dag er amerikanske skolemassakrer så dagligdagse at ingen lenger lar seg overraske når tenåringer myrder og lemlester sine medelever: USAs mektige våpenlobby har gjort en såpass god jobb med å blokkere enhver innstramming av landets liberale våpenlover at nasjonen ganske enkelt har blitt vant til det. I dokumentarfilmen US KIDS følger vi en gruppe overlevende etter Parkland-massakren i Florida i 2018 som nekter å godta at dette er noe amerikanske skoleelever må finne seg i å leve med. Å ikke bli skutt på skolen er en menneskerettighet – også i USA.

2020 er et dramatisk år i USA, og de sinte og traumatiserte tenåringene vi møter i US KIDS har det til felles med Black Lives Matter-bevegelsen at de ikke aksepterer politikernes ansvarsfraskrivelse og storsamfunnets stilltiende aksept. Ved å skildre ungdommenes utvikling fra fortvilte ofre som bruker sine personlige historier til å advare samfunnet – til å bli en politisk bevegelse som arbeider strategisk for å nå sine mål, har Kim A. Snyder laget en sterk og inspirerende film som gjør det mulig å tro at et annet USA er mulig.

English

At this point school shootings are viewed as a fixture of American society, and both the media and the public have long since grown accustomed to the reality of teenagers murdering their fellow students. In US KIDS we are introduced to a group of survivors of the 2018 Parkland shooting in Florida who refuse to accept this grotesque and absurd status quo. Centering on a remarkable cast of fearless young Americans, Kim A. Snyder has crafted moving and inspiring documentary about the journey from victim to activist.

Director

Kim A. Snyder

Språk

English

Land

United States

Bonusinnhold

Introduksjon fra regissør Kim A. Snyder