Welcome to Chechnya (2020)

  • Regi: David France
  • Documentary
  • 1t 47min
  • English

Et rystende innblikk i Tsjetsjenias krig mot homofili

Det finnes land som har et inhumant, irrasjonelt og barbarisk syn på homofili – og så har man Tsjetsjenia. Siden 2017 har den russiske republikken anholdt, torturert og henrettet mennesker med LHBT-legning. Russiske myndigheter gjør ingenting, og det internasjonale samfunnet er frustrerende stille. Dermed er det opp til vanlige borgere å forhindre disse grove menneskerettighetsovergrepene, og i den nervepirrende dokumentaren WELCOME TO CHECHNYA følger vi en gruppe aktivister som setter sine egne liv på spill for å redde homofile ut av Tsjetsjenia.

Dette er en brutal og rystende dokumentar som skildrer en virkelighet som nærmest er for dyster og farlig til å være sann. Regissør David France (HOW TO SURVIVE A PLAGUE, BIFF 2012) måtte utgi seg for å være turist mens han filmet i Russland, og hovedpersonene er anonymisert ved hjelp av digital «deep fake»-teknologi, som forsterker følelsen av å befinne seg i en parallell marerittdimensjon. WELCOME TO CHECHNYA er en av årets sterkeste dokumentarer, og en påminnelse om at kampen for homofiles rettigheter på ingen måte er over.

English

Since 2017 the Russian republic of Chechnya has detained, tortured and executed people for the crime of being gay. As the Kremlin looks the other way, it’s up to ordinary citizens to try to stop the authorities from committing pogroms. In this nerve-wracking documentary we follow a group of activists working covertly to smuggle LGBT people out of Chechnya. Filmed in secret and using state-of-the-art “deep fake” technology to anonymize its subjects, WELCOME TO CHECHNYA is one of 2020’s bravest and most important documentaries.

Director

David France

Språk

Russian, Chechen, English

Undertekster

English

Bonusinnhold

Introduksjon av regissør David France

Relaterte filmer

BIFF-TV - PANELSAMTALE - WELCOME TO CHECHNYA (2020)
  • BIFF-TV
  • 1t 27min