Tilgjengelighetslenker

What We Do in the Shadows

1t 26min Comedy, Horror 2014

Skrekkelig morsomt om vampyrers hverdag

I det nye årtusenet har både film- og tv-bransjen produsert vampyrhistorier med en iherdighet og et volum som burde tilsi at alle variasjoner over dette i utgangspunktet relativt snevre temaet etter hvert er gjort. Men dengang ei: WHAT WE DO IN THE SHADOWS viser at det er mye humor å hente i vampyrsjangerens mange og innviklede regler, ikke minst dersom man går i dybden på de newzealandske mytene.

Filmen er lagt opp som en mellomting av en realityserie og en episode av «Cribs», og tar oss med inn i et vampyrkollektiv i New Zealands hovedstad Wellington. Her møter vi Viago, Vlad, Petyr og Deacon som alle bærer preg av den historiske epoken da de ble bitt av vampyrbasillen. Ved siden av alle de komplekse og omstendelige utfordringene som følger med et liv som vampyr, innebærer dette at de fire har nok av samlivsproblemer å befatte seg med. Med «Flight of the Conchords»-skaper Jermaine Clement i en av hovedrollene, er WHAT WE DO IN THE SHADOWS en av de aller morsomste vampyrfilmene som noensinne er laget.

English

Based on the sheer volume of vampire stories created for film and tv in the last 20 years, one would assume every variation on this theme has already been explored. However, WHAT WE DO IN THE SHADOWS provides both a fresh take and some much needed satire on a genre that is famous for taking itself way too seriously. Part “Cribs”, part reality series, the film initiates us into the mysterious, circumstantial and hilarious goings-on of a New Zealand vampire collective.

Director

Jemaine Clement

Director

Taika Waititi

Språk

English, German, Spanish, Latin

Undertekster

Norwegian

Land

New Zealand