Tilgjengelighetslenker

Wood

1t 36min Documentary 2020

Avskogingskriminalitet er Big Business

Dersom et tre felles ulovlig i skogen og ingen sier noe, har det da skjedd et lovbrudd? Og hva om det ikke er ett tre, men 20 millioner kubikkmeter? Hvert eneste år? I Romanias tilfelle er ikke dette et tankeeksperiment, men harde fakta. I denne dokumentaren møter vi lederen for the Environmental Investigation Agency, Alexander von Bismarck, og hans internasjonale team, og får et innblikk i deres arbeid med å infiltrere store selskaper for å dokumentere ulovlig hogst og salg av trær. WOOD er nemlig en avslørende dokumentarfilm som er filmet i all hemmelighet, av regissører og fotografer som arbeider undercover i selskapene de etterforsker.

Gjennom skjulte kameraer får vi innblikk i en næringskjede som forgreiner seg ut fra de fattigste delene av Europa til Asia og Sør-Amerika, og deltar på lyssky møter med korrupte forretningsmenn som tjener seg styrtrike på å hogge ned fredet skog. Med sin aktivistiske innfallsvinkel og sitt kritiske søkelys på en bransje der mafiametoder er dagligdags, er WOOD en spennende og viktig dokumentar i samme ånd som SEA OF SHADOWS (BIFF 2019) og årets CURRENT SEA.

English

Each year 20 million cubic metres of timber are illegally harvested in Romania, and in this thrilling documentary, we follow activists from the Environmental Investigation Agency as they go undercover to expose the people and companies responsible. Filmed in secrecy with hidden cameras, WOOD takes us into meetings with corrupt businessmen who make a fortune on illegal deforestation and documents the mafia-like practices of a network that stretches from the poorest parts of Europe to Asia and South America.

Director

Michaela Kirst

Director

Ebba Sinzinger

Språk

Romanian, English, Russian

Undertekster

English

Land

Austria, Romania, Germany

Bonusinnhold

Introduksjon av regissører Monica Lazurean-Gorgan, Michaela Kirst og Ebba Sinzinge