Tilgjengelighetslenker

A Common Crime

1t 36min Drama, Thriller 2020

Klassesamfunnet – den største forbrytelsen av dem alle

Cecilia er en middelaldrende akademiker som lever et komfortabelt middelklasseliv med sin unge sønn Juan. Hennes eneste kontakt med Argentinas økonomiske underklasse er gjennom husholdersken Nebe, som hun liker å se på mer som en venn enn en ansatt. Men når Nebes familie rammes av en tragedie, åpenbarer det seg en avgrunnsdyp kløft mellom dem.

Det er langt lettere å komme opp med superlativer for A COMMON CRIME – ‘subtil’, ‘stilsikker’, ‘samfunnskritisk’ – enn det er å plassere den i en sjanger. Filmen inneholder et mystisk dødsfall og en hovedperson som langsomt fortæres av dårlig samvittighet, men dette er intet kriminalmysterium, og kaller man den et drama fanger man ikke den spøkelsesaktige kvaliteten som gjør den så vanskelig å glemme. Francisco Márquez har laget en utsøkt stemningsfull fabel om klassesamfunnet, som hjemsøkes av ubehagelige spørsmål på en måte som minner om filmene til landskvinnen Lucrecia Martel. Dette er en liten og elegant film som lodder store dybder.

English

When tragedy strikes the family of her housekeeper Nebe, Cecilia’s middle-class worldview slowly starts to crumble, turning everything she thought she knew about herself upside down in the process. A COMMON CRIME is a quiet and remarkably subtle film with a ghostly atmosphere that transforms the lead character’s guilt and inner turmoil into a tangible presence on screen. Francisco Márquez’ second feature is a remarkably assured interrogation of class society, in the tradition of fellow Argentinian director Lucrecia Martel.

Screenplay

Tomás Downey

Screenplay

Francisco Márquez

Cinematography

Federico Lastra

Producer

Andrea Testa

Språk

Spanish

Undertekster

English

Land

Brazil, Switzerland, Argentina

Last ned appen for å se innholdet du har kjøpt!