Tilgjengelighetslenker

Body-Buildings

50min Documentary, Dance 2021

Dans puster liv i arkitekturen

Arkitektur er langt mer enn bare bygninger. Det er hjem, møteplasser, landemerker, minner, identitet og skulpturell brukskunst. I denne lekne og originale filmen har seks koreografer og dansetropper fått i oppgave å lage hver sin stedsspesifikke danseforestilling til hvert sitt portugisiske byggverk, og resultatet er en film som vekker arkitekturen til live på en helt unik måte. Dansernes bevegelser tydeliggjør nemlig strukturenes estetiske egenskaper, og gir oss verdifulle nye perspektiver på forholdet mellom form og funksjon.

De lærde strides om hvem det var som kom opp med ordtaket om at å skrive om musikk er som å danse om arkitektur, men uansett hvem det var så hadde de aldri sett arkitektur danset på denne måten før! BODY-BUILDINGS er en film som omslutter sitt publikum som et godt rom, og som pakker sine innsikter om arkitektur inn i bilder og bevegelse snarere enn ord og faktaopplysninger. Resultatet er en audiovisuell opplevelse som garantert vil endre din opplevelse av rommene og bygningene rundt deg.

** English **

In this playful and original film, six choreographers have been tasked with creating a site-specific performance for six signature buildings in Portugal. Using dance to breathe life into the visual language of the structures, the film gives us new perspectives on the relationship between form and function. BODY-BUILDINGS articulates its architectural insights by way of movement and images rather than words and facts, thus making us see the rooms and buildings we move through with fresh eyes.

Director

Henrique Pina

Cinematographer

Cristiano Santos

Språk

Portuguese

Undertekster

No Linguistic Content, Not Applicable

Land

Portugal

Last ned appen for å se innholdet du har kjøpt!