Tilgjengelighetslenker

Stammen

2t 6min Crime, Drama 2014

En kompromissløst visuell filmopplevelse

STAMMEN utspiller seg på en internatskole for døve ungdommer. Filmen følger den nye eleven Sergey idet han ønskes velkommen av lærerne og deretter innvies i elevenes skjulte verden av lysskye fritidssysler og organisert kriminalitet. Myroslav Slaboshpytskiy maner frem et mikrokosmos som er like dramatisk som det er unikt, men det som gjør STAMMEN til en av årets mest interessante filmopplevelser, er at all dialog foregår på tegnspråk.

Det er en klisjé å si at film er et visuelt medium, men tradisjonell narrativ film – og dermed store deler av filmhistorien som sådan – hviler likevel i stor grad på lyd og tale. Slaboshpytskiy omgår dette ved også å gjøre dialogen visuell. Og selv om tegnspråkdialogen naturligvis er meningsbærende, er dette en film som hovedsakelig fortelles på et høyst universelt kroppsspråk. STAMMEN vant hovedprisen under kritikeruken under 2014’s filmfestival i Cannes, og det er på ingen måte vanskelig å forstå hvorfor: Dette er et av årets mest gripende og originale dramaer.

English

THE TRIBE follows Sergey as he enrolls at a boarding school for deaf-mute teenagers. As the school reveals itself to be a violent underworld of organized crime, we are drawn into the drama on the students’ own terms. Using only sign language to narrate the movie, director Myroslav Slaboshpytskiy reinforces and underlines the visual nature of the film medium. Winning top honours at the Cannes critics’ week in 2014, THE TRIBE is one of the year’s most striking and original dramas.

Språk

Ukraian Sign Language, Ukrainian

Land

Ukraine, Netherlands

Distributører

Tour de Force

Last ned appen for å se innholdet du har kjøpt!