Tilgjengelighetslenker

Green City Life

1t 25min Documentary 2023

Hvordan kan vi bygge grønne, bærekraftige og sirkulære byer? Det er spørsmålet filmskaperne Manon Turina og François Marques forsøker å besvare i denne inspirerende dokumentaren. Filmen tar oss med på en reise jorden rundt for å se på ulike strategier for å minske karbonavtrykk, bedre luftkvalitet og sikre matforsyningen i urbane strøk. Her får vi blant annet se vertikale grøntarealer, avanserte komposteringssystemer, grønnsakshager som er integrert i bybildet og nye økologiske tilnærminger til arkitektur.

Gitt kommunens ambisjoner om en grønnere Bergen by, er GREEN CITY LIFE en av de mest dagsaktuelle filmene på årets festival. Turina og Marques er vanlige byboere som er nysgjerrige på ulike måter å gjøre livet i byene mer bærekraftig på, og dette perspektivet har resultert i en film som er like tilgjengelig som den er løsningsfokusert. Det er lett å bli handlingslammet i møte med klimaendringer, men dette er en film som viser oss at så lenge det finnes tilstrekkelig med grøntområder, så finnes det også grobunn for håp.

ENG How do you build cities that are equipped to face the challenges of climate change? That is the question filmmakers Manon Turina and François Marques set out to answer in this fascinating documentary. Travelling the globe to examine how different countries and cultures work to reduce carbon emissions, improve air quality and secure the supply of food, they present vertical gardens, advanced composting systems and innovative ecological approaches to architecture. GREEN CITY LIFE is an inspiring vision of the cities of tomorrow.

Director

Manon Turina

Språk

French

Undertekster

English

Land

France

Distributører

The Party Film Sales

Relaterte filmer

Klimafilmer
Into the Ice
1t 26min Documentary 2022
Kvinne på krigsstien
1t 41min Drama 2018
Greta
1t 37min Documentary 2020
The Human Scale
1t 17min Documentary 2012
Jordens salt
1t 50min Documentary, Biography 2014
Mountain
1t 14min Documentary 2017

Last ned appen for å se innholdet du har kjøpt!